body mind soul

 

Sjamanisme en lichaamsgeorierenteerde psychotherapie integreren.

 

Sinds 2010 ben ik me aan het verdiepen in sjamanisme en in 2018 ben ik afgestudeerd als sjamanistisch practioner volgens de lineage van Sandra Ingermann.

 

In mijn praktijk werd ik vaak geconfronteerd met een soort eindpunt in de therapie. Een punt waarbij je merkt dat er geen verandering meer plaatsvind. Sinds ik met sjamanistisch helingswerk aan de slag ga, is er weer een hele wereld voor me open gegaan.

Ik merk dat mensen vaak vastgelopen zijn op verschillende niveaus en dat het spirituele aspect, vaak vergeten wordt terwijl dat juist het belangrijkste is;

 

Met mijn opleiding als lichaamsgeorienteerde therapeut, leerde ik om het lichaam en de emoties mee te nemen in het benaderen van vragen van de client. Omdat praten alleen vaak niet meer werkt. Ook dat het lichaam een ingang is om oude emotionele blokkades op te ruimen, zodat er opnieuw weer ruimte komt. Adem en beweging, systemisch werk en ontwikkelen van lichaamsbewustzijn waren de focus.

 

Via het sjamanistische werk, ontstaat er toegang tot de ziel en het innerlijke meesterschap.

We zijn ontzettend afgesneden van onze eigen ziel in de maatschappij. Mensen begeleiden om deze opening weer te vinden, mensen opnieuw verbinden met hun eigen spirit, levenskracht, lichtessentie brengt veel vreugde. Het brengt ook meer verdieping en groei teweeg in mijn praktijk, en dat is wat telt.