Over Ingrid

 

“You have no need to travel anywhere.

Journey within yourself.

Enter a mine of rubies and bathe,

In the splendor of your own light.”

 

Maulana Jalaluddin Rumi

‘Ingrid’ betekent letterlijk ‘Zij die rijdt’.

Het is een Walkuren naam, de paardrijdende vrouwelijke krijgers in dienst van de God Ingwo of afgekort Ing.

Een andere omschrijving is ‘lieveling van God’.

Al van jong af aan vroeg ik me af waarom er zoveel godsdiensten waren, omdat het voor mij helder was dat er maar één God was. Ik besef dat het woord ‘God’ voor sommigen een heel beladen woord is, geassocieerd met kerk, structuren en religie.

Voor mij is God, al wat is.

Na mijn studies informatica aan de KU Leuven, en een loopbaan in de IT-sector ben ik in een burnout terecht gekomen. Mijn carrière nam een andere wending. Steeds meer ging ik me verdiepen in de mens àchter de computer en in de dynamiek tussen mensen onderling.

Een nieuw spoor.

Via emotioneel lichaamswerk  en een groeijaar in het Oost west centrum volgde ik een 4 jarige opleiding lichaamsgerichte psychotherapie en energetische integratie bij Bodymind Opleidingen in Nederland. Daar ging ik initieel heen omdat de eerste 2 jaren op bewustzijnsontwikkeling gericht zijn. De groep, en mijn interesse in de mens deden me steeds verder wandelen op dit pad. Dus om mijn diploma te behalen begon ik ook mensen te begeleiden. Dat was in 2004 en ik ben niet meer gestopt.

Verder verdiepte ik me in het werk van Prescencing en Theory-U van Otto Sharmer en bedrijfsopstellingen bij het Hellinger instituut.

Door een intensieve online training rond Theory-U leerde ik over coaching cirkels, en een andere manier van elkaar ondersteunen, om tot je eigen innerlijke waarheid te komen.

Ik volgde een workshop Healing History met Dr. Gary Reiss, waarbij wereldproblemen werden opgesteld in het veld om op die manier heling te brengen.

De opleiding Matrix energetics, Dr. Richard Bartlett, bracht me in contact met de wereld van heling. De kracht van bewuste aanraking om energie in beweging te zetten en een nieuw evenwicht te laten ontstaan.

Na een inwijding in de munay-ki, en verschillende healings door sjamanen, ging ik een basisopleiding sjamanisme volgen bij Anam Cara, en in 2016 volgde ik er de tweejarige opleiding tot Sjamanistic Practioner bij Roel Crabbe

Een intensieve opleiding in hypnose door Brian Weiss  heeft me inzicht gegeven in de verbanden tussen hypnosewerk, trancereizen en innerlijk reizen.

De afgelopen jaren ben ik ook Treesister en yogini in de Womans Wisdom School van the Awakened Women.

Nu heb ik al die kennis en ervaring samengebracht in mijn werk. Steeds meer buig ik mijn hoofd voor het innerlijk weten van mijn cliënten. 

Een heilige ruimte creëren, intenties helder krijgen en verlangens helpen uitpakken. Lichaamsbewustzijn stimuleren en vertrouwen ontwikkelen dat het leven precies gaat zoals het moet gaan.  Aanmoedigen om je levenspad verder te bewandelen.